Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Transnatural festival

Het Transnatural festival illustreert toekomstscenario's & innovatie uit de creatieve industrie en het bedrijfsleven. Het programma concentreert zich op opkomende technologieën die de ecologische rijkdom, de natuur kan ondersteunen in plaats van beschadigen. Een veelzijdige mix aan nationale en internationale makers, denkers en bedrijven komen aan bod met werk uit R&D labs, ateliers/studio's en onderzoeksinstituten. Deze deelnemers bespelen een maand lang het NEMO Science Center voor een breed publiek.

 

Het Transnatural festival beleeft inmiddels de derde editie en is groter van opzet dan de twee voorgaande edities. Er is dit jaar met Nemo als locatie gekozen voor een programma dat zich richt op een breed publiek van nieuwsgierige jongeren, kunstenaars, ontwerpers, architecten, wetenschappers, technici, studenten, beleidsmakers en algemene liefhebbers.

 

 

Nieuwe vorm en locatie

Het festival bestaat in de nieuwe vorm uit een tentoonstelling, een tweedaagse conferentie, een muziek & performance programma, en workhops voor professionals en jongeren. De tentoonstelling is te zien in de glazen zaal van het NEMO museum van 7 september tot 7 oktober. Het festival opent met een tweedaags muziek performance programma in samenwerking met Club Transmediale (Berlijn) en Fiber Festival op vrijdag 7 en zaterdag 8 september. De tweedaagse conferentie wordt parallel georganiseerd aan het PICNIC festival dat dit jaar plaatsvindt in het Eye film instituut. 

Het Transnatural festival is een initiatief van Transnatural Arts, Research & {future} Design (voorheen Beyond Expression) onder leiding van Arjen Bangma. In 2009 is Arjen in samenwerking met hoofd curator Hicham Khalidi en cocurator Klaas Kuitenbrouwer het evenement gestart.