Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Organisatie & medewerkers

Transnatural Arts, Research & {future} Design
 

Transnatural Arts, Research & {future} Design presenteert het gehele jaar door een cultureel programma in de galerie aan de Lijnbaansgracht waarin technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen in kunst en design centraal staan. In de Transnatural cultuur speelt technologie volgens de regels van de natuur zonder de planeet de schaden. In deze projectruimte worden kleine tentoonstellingen, inspiratiedagen en workshops georganiseerd. Het Transnatural Art & Design Label vertegenwoordigt kunst, designproducten en makers.

Voor meer informatie hierover bezoek de organisatiewebsite www.transnatural.org.

 

 


Algemeen en creatief directeur: Arjen Bangma
is initiatiefnemer van Transnatural (voorheen Beyond Expression). Arjen heeft Communicatie gestudeerd met een specialisatie in Media en Cultuur. In 2003 richtte hij het productiehuis Beyond Expression op en heeft sindsdien vele culturele projecten geproduceerd, waaronder Cinekid festival Media Lab, VERSCH festival, PICNIC at Night en Transnatural festival. Arjen is de zakelijke en creatieve motor achter de organisatie Transnatural Arts, Research & {future} Design. In 2011 is de Transnatural galerie geopend met een wisselend cultureel programma en een Academy die workshops en inspiratiedagen organiseert. Het Transnatural Art & Design Label vertegenwoordigt kunst, designproducten en makers.

 

Coördinator Academy, producent: Lucy van Kleef
is cultuurwetenschapper en actief binnen het culturele veld als coproducent, communicatie-assistent en programma ontwerper. Lucy heeft eerder gewerkt voor de Stichting Internationale Culturele Activiteiten, Sotheby's, Foam Fotografiemuseum Amsterdam, en is nu producent voor Transnatural en werkt als freelancer voor het KLIK! Amsterdam Animatie Festival.


Hoofdcurator festival tentoonstelling: Hicham Khalidi

is een van de twee initiatiefnemers van het Transnatural festival opgericht in 2009. Hicham is artistiek ondernemer en curator van hedendaagse kunst en muziek. Hij was de directeur van TAG, instituut voor audiovisuele kunst in Den Haag. Hij is lid van de raad van bestuur van V2_, De Zaak NU en The Naked.

 

Programmamaker: Klaas Kuitenbrouwer
is een media-onderzoeker, publicist en organisator. Klaas cureert cutting edge conferentieprogramma's, cursussen en workshops voor professionals in uiteenlopende vakgebieden van media, technologie en cultuur. Zijn specialisme: interdisciplinaire kennisgebieden, hybride ontwikkeling, convergentie cultuur en transmediale ontwikkelingen, speltheorie, participatieve cultuur en kunstpraktijk. Klaas is programmamaker voor het Virtueel Platform en doceert aan de HKU.

 

Programmamaker: Arne Hendriks
is conservator, onderzoeker en kunstenaar actief op het gebied van kunst, design en nieuwe media. Voorheen was hij curator bij Mediamatic en creative producer voor Platform 21, waarvoor hij onder andere 'Hacking IKEA', 'Repairing' en 'Cooking & Constructing' bedacht. Arne is docent aan de TU Eindhoven en ontwikkelt het PhDo programma in samenwerking met de Waag Society, een platform voor onderzoek in de creatieve sector. Na zijn deelname als kunstenaar / onderzoeker aan het tweede Transnatural festival is Arne nu lid van het programmateam.

 

Martine Willekens: Marketing / PR
heeft een achtergrond in de economische wetenschappen (MSc UvA) en kunstgeschiedenis (MA, VU) en meer dan 14 jaar ervaring in communicatie en marketing, zowel in de particuliere sector als de culturele industrie. Eerder was Martine Hoofd Communicatie bij de European Cultural Foundation en het Singer Laren. Nu adviseert ze het Amsterdam Museum, museum Willet Holthuysen en het Bijbels museum op het gebied van PR en media.

 

Chris Braam: uitvoerend producent

 

Rowan McCuskey: ontwerp

 

Bestuur Transnatural:
Voorzitter: Mw. Floor van Spaendonck, directeur Virtueel Platform 
Secretaris: Mw. Cindy Bosma, Zakelijk Directeur Concern Ruimte &  Interieurvormgeving 
Penningmeester: Dhr. Toon den Heijer, voormalig Directeur Gilde IT Fonds, beeldend kunstenaar
Bestuurslid: Dhr. Jozef Hey, Creatief Directeur Beamsystems