Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Conferentie 2010


De natuur was altijd al compleet, en toch nooit af. Technologie kan de natuur eindeloos uitbreiden, maar hij moet zich dan wel aan een aantal van dezelfde regels houden. Op de Transnatural conferentie verkennen vooraanstaande ontwerpers, wetenschappers, architecten de filosofische en culturele en praktische implicaties van de fusie tussen technologie en natuur. 's Ochtends worden er lezingen gegeven, 's middags kan het publiek zich inschrijven voor masterclasses.

 

 

 

Datum: Zaterdag 13 maart 2010
Tijd: 09.45 – 17.30

Locatie: Trouw Amsterdam, Wibautstraat

 

 


Het onderzoek architect, fysicus en sciencefictionauteur Dr Rachel Armstrong is gericht op het ontwikkelen van metabolic materials, bestemd voor de bebouwde omgeving. Armstrong voorziet levende architectuur die de omgeving kan ‘genezen’. In de masterclass leidt ze de deelnemers door de conceptuele en chemische stappen van het maken van een niet-organische Traube Cel. Aan de hand van bestaande technologie bedenken de deelnemers scenario's voor de inzet van metabolische materialen in gebouwen. Hoe kan architectuur letterlijk tot leven komen?

 

 

 

Lezing / workshop 

www.rachelarmstrong.me

 


 

 


Koert bericht over de laatste inzichten uit het NextNature onderzoek - een zeer inspirerend Nederlands initiatief dat verkent en beschrijft hoe ons begrip van natuur verandert. NextNature is de natuur die door mensen wordt gemaakt en die meer dan ooit wild en onvoorspelbaar is.

 

 

 

Lezing

www.nextnature.net

 


 

 


Design-onderzoeker Tobie Kerridge en productontwerper Elio Caccavale ontwerpen met de deelnemers producten en diensten waarmee ze de sociale, culturele en ethische implicaties ervaarbaar maken van opkomende nano- bio- en info-technologie. Wat is je gevaarlijkste idee?

 

 

 

Lezing / workshop

www.tobiekerridge.co.uk

 


 


Het werk van 2012Architecten is een sterk voorbeeld van Superuse - een ontwerpbenadering waarin slimme esthetiek met de pragmatiek van recycling wordt gecombineerd. In plaats van nieuwe cradle-to-cradle produkten te ontwerpen ontwikkelt 2012Architecten een grave-to-cradle methode waarmee 'afval' als economische en culturele categorie wordt afgeschaft.

 

Architect Jan Jongert leidt een ontwerp masterclass over Superusable materialen, die geschikt zijn voor twee of meer productcycli. De deelnemers onderzoeken materiaaleisen, maar ook de vereiste mentaliteit van de ontwerper, en denken mee over alternatieve product- en afval cycli die Superusability kunnen ondersteunen.

 

 

 

Lezing / workshop

2012architecten.nl

 


 


Aan de hand van Utility Pets, MyBio en Future Families presenteert Caccavale zijn ontwerppraktijk. Caccavale maakt abstracte issues en ethische kwesties rondom bio-technologie tastbaar in speculatieve objecten.

 

 

 

Lezing / workshop

www.eliocaccavale.com