Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Educatie jeugd 2010

Met Transnatural kunnen jong en oud ervaren hoe kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers natuur en techniek laten samenwerken aan een nieuwe wereld. Een VJ-DJ set maken met levende vogels,vissen en insecten? Muziek maken door te tekenen met een potlood? Leer hoe de samenwerking tot stand komt door waanzinnige workshops! De mogelijkheden zijn eindeloos. Grotere groepen worden opgedeeld zodat er tegelijkertijd een rondleiding door de tentoonstelling van Transnatural en een workshop kan plaatsvinden. Daarnaast krijgen de kinderen de mogelijkheid om te spelen met de installaties. Geschikt voor Groep 7 en 8, en eerste 4 jaar van het Voortgezet Onderwijs, duur per workshop ong. 1 uur.

 

 

 


Maak muziek door te tekenen

 

Stel je voor dat je met potlood een instrument tekent en je dat vervolgens kunt bespelen. Toekomstmuziek? Niet met de Drawdio, een potlood waarmee je geluid uit alledaagse voorwerpen kunt halen. Bijna alles uit je omgeving kun je bespelen als een simpele synthesizer. Je tekening op papier, maar ook door met het potlood te tekenen op kleren, deuren en ramen, andere mensen, en zelfs bomen of het water uit de kraan! Eén Drawdio wordt weggegeven!

 


 

 


Laat de natuur met je computer communiceren


Alles is tegenwoordig met elkaar verbonden: Computers vormen een netwerk, op je telefoon kun je internetten en zelfs je schoenen en hartslag zijn gekoppeld aan je iPod. Kunstenaar Sander Veenhof onderzoekt nieuwe manieren om mensen, computers en ook dingen als planten of bomen met elkaar te verbinden en zo te laten communiceren. Tijdens de workshop leer je hoe je kunt MSN'en met planten en verzin je nieuwe manieren waarop je zijn systeem kunt gebruiken.