Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Educatie jeugd

Op het Transnatural festival kunnen kinderen en jongeren ervaren hoe kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers natuur en techniek laten samenwerken aan een nieuwe wereld. Zelf een hangende moestuin maken om je eigen groente te verbouwen? Muziek maken door te tekenen met een potlood? Leer hoe de samenwerking tot stand komt door waanzinnige workshops! De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

 


Zelf een verticale moestuin bouwen

 

Op bijzondere wijze planten kweken en groente verbouwen in stedelijke omgevingen komt steeds vaker voor. In deze do-it-yourself workshop ontwerpen leerlingen vanuit een bouwpakket een eigen verticale moestuin, bestaande uit gerecyclede petflessen en een irrigatiesysteem. In het schoollokaal kunnen ze dan kruiden, groente of planten verbouwen en leren ze van de workshopgever hoe deze bijzondere manier van tuinieren het beste werkt.


 


 

 


DIY robotboot op zonne-energie die olie opruimt

 

In deze workshop maken leerlingen een eigen door zonne-energie aangedreven robotboot die zelf kan manoeuvreren door het water, en tegelijkertijd ook gelekte olie in het water opruimt. Doel van deze workshop is, naast het bouwen van een eigen boot, het belang te leren om water schoon te maken en hoe technologie kan helpen bij de zorg en behoud van het milieu.

Iedere leerling krijgt een eigen DIY kit met o.a. olie-absorberend materiaal dat olie op het wateroppervlak kan verzamelen. Na de bouw gaan de boten het water in om tests te doen. Zo zie je: het schoonmaken van de zee kan dus ook op een leuke en milieuvriendelijke manier!

 


 


Maak muziek door te tekenen


Stel je voor dat je met potlood een instrument tekent en je dat vervolgens kunt bespelen. Toekomstmuziek? Niet met de Drawdio, een potlood waarmee je geluid uit alledaagse voorwerpen kunt halen. Bijna alles uit je omgeving kun je bespelen als een simpele synthesizer. Je tekening op papier, maar ook door met het potlood te tekenen op kleren, deuren en ramen, andere mensen, en zelfs bomen of het water uit de kraan! Eén Drawdio wordt weggegeven!

 


 

 

Meer informatie:
Scholen kunnen kiezen uit één van de workshops, waar een introductie over natuur & technologie in combinatie met een rondleiding door de tentoonstelling zijn inbegrepen. Alleen een bezoek aan de tentoonstelling is ook een optie. Grotere groepen worden opgedeeld zodat er tegelijkertijd een rondleiding door de tentoonstelling van Transnatural en een workshop kan plaatsvinden. Daarnaast krijgen de kinderen de mogelijkheid om te spelen met de installaties. Het workshop programma komt tot stand met de educatiepartners NEMO, Nowhere en SEP.

 

 

 

datum: di. 2 t/m vrij. 5 oktober, 2012

tijd: 10.15 - 12.15
duur: 2 uur
aantal kinderen: 10 – 30
instapniveau: groep 7 en 8, en eerste 4 jaar van het VO

locatie: NEMO science center

 

 

 

prijzen:
1 workshop + tentoonstelling:

basisonderwijs: €7,50 p.p.

voortgezet onderwijs: €10,- p.p.
prijs enkel tentoonstelling: €5,- p.p. (aanmelding als groep verplicht)

 

 

 

inschrijven:
Lucy van Kleef
Academy Coördinator
academy@transnatural.org