Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Zaterdag 8 september

OPENINGSWEEKEND DAG 2
 

De muziek & performance programma’s in het openingsweekend worden gehost door het progressieve ctm (club transmediale Berlin) en het Amsterdamse FIBER Festival.


Koop tickets Zaterdag 8 september >>

 


Fantastic Mr Fox maakt muziek die uit zoveel lagen is opgebouwd dat je het beter digitale symfonieën kunt noemen. Van melancholische house tot rauwe grime, het komt allemaal voorbij in zijn producties.

Hij bracht releases uit op Hemlock Recordings en Black Acre. Hij ondersteunde The XX op tournee trad op tussen de Mercury Prize winnaars Warpaint en Zola Jesus. Fantastic Mr Fox werkt samen met artiesten en dj's, zoals Untold, Jamie XX, Annie Mac, Huw Stephens, Martyn, Steve Lamacq, Mistajam, Daedelus, 2562, The XX, Bjork en James Blake.

 

www.soundcloud.com/fantasticmrfox

 


 


Felix Lenferink is een alter ego voor Frits Lentink, oftewel Steven Mensink, oftewel Urkelle. Zijn releases zijn op zowel binnen als buitenlandse labels actief. Felix bouwt zijn eigen analoge instrumenten. Uit die instrumenten trekt hij de beste sounds en soundscapes, en vult het aan met alles wat volgens hem nodig is om een dansvloer te laten zweten. Onlangs bracht hij ook een plaat uit op het Engelse Fourth Wave label.

www.soundcloud.com/felix-lenferink

 


 


Slackk is een elektronische muziekproducent uit Londen. Zijn releases werden bekend om de 'Eski-house-sound’ die inspiratie put uit minimal, Wiley's minimal sounds en de klassieke jackin sounds van Chicago. Slackk produceert ook onder de alias Patrice & Friends wiens album "Cashmere Sheets" werd genoemd als een van de beste albums van 2011 door Fact en The Wire.

www.soundcloud.com/slackk

 


 


Martin Howse maakt met nauwelijks functionele hardware, code, en gratis software live knetterende geïmproviseerde muziek- en beeldperformances. Het interdisciplinaire werk van Martin Howse staat garant voor experimentele situaties. Zijn werk wordt sinds 1998 wereldwijd gepubliceerd, vertoond en tentoongesteld.

 

www.1010.co.uk/org/

 


 

 


The Human Equalizer [ T.H.E. 1.0 ] is een interactieve audio-visuele installatie. T.H.E.1.0 fungeert als medium voor tastbare data structuren en maakbaar geluid. Het is gebaseerd op een pointcloud van virtuele auditive informatie, opgebouwd uit digital verbindingen in de fysieke ruimte. Je kunt de installatie zien als een veelvoud aan knoppen. “Contrôleur MIDI Grotesques“, het publiek wordt muzikant en de xyz coordinaten de toetsen, potentiometers en de snaren van een virtueel muziek instrument.
De essentie van de installatie is een virtuele pointcloud aan informatie: Getallen, cijfers, muzieknoten, geluidsgolven, trillingen en licht. Het menselijk lichaam als acteur in een virtueel muziek instrument.

 

Concept en Installatie door Bram Snijders (DEFRAME Collective)
Audio infrastructuur door Tijs Ham

Gepresenteerd door FIBER Festival

  


Thomas Köner is een mediakunstenaar uit Bochum. Köner werkt tussen installatie, geluidskunst, ambient muziek en dub techno (als helft van Porter Ricks) in. Hij heeft zijn werk uitgebracht op labels als Big Cat, Mille Plateaux en Barooni en stimuleert intensieve en fysieke luisterervaringen.
Köner exposeerde wereldwijd op grote schaal, ook op internationale evenementen zoals de biënnale van Venetië. Hij ontving vele prijzen voor zijn werk, onder meer de New Media Prize van Montreal International Festival in 2000, Prix Ars Electronica in 2004 en de Transmediale Award in 2005.

www.koener.de

 


 


DEFRAME, een collectief van visuele kunstenaars en audiofielen, maakt audiovisuele installaties en live visuele performances. Zij staan bekend om  plaatsspecifieke benadering van projecties. Karakteriserend voor dit collectief is een gemeenschappelijke passie voor het vormen van immersieve ervaringen en het verkennen van de mogelijkheden van de hedendaagse media technologie.

www.deframe.nl
Gepresenteerd door FIBER FestIval

 


 

DJ Illem komt uit Utrecht en begon als verzamelaar van hip hop vinyl midden jaren'90 en verzamelde later ook drum 'n bass. In de afgelopen jaren is hij zich meer gaan focussen op elektronische beat en house muziek, zoals de L.A. beat scene en Londense dubstep, grime en house muziek.

 

 

 

http://soundcloud.com/dj-illem/wut-sicko-slugs