Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Vrijdag 7 & zaterdag september

OPENINGSWEEKEND DAG 1

 

De muziek & performance programma’s in het openingsweekend worden gehost door het progressieve ctm (club transmediale Berlin) en het Amsterdamse FIBER Festival

 


Koop tickets 7 September >>

Koop tickets 8 September >>

Bekijk het programma van 8 September >>

 

PROGRAMMA 7 SEPTEMBER


Zweedse elektronische muzikant en producer Axel Wilner staat aan de wieg van The Field. De muziek is kenmerkend als subtiele, minimalistische techno die tot leven wordt gebracht op het podium door een voltallige band. The Field wervelt van micro-loops en maakt techno met diepgang en melodie.

 

http://www.myspace.com/thefieldsthlm

 


 


Stewart Walker is al jaren een vaste waarde in het internationale clubcircuit van Tokyo, Berlijn, New York tot Californië. Stewart Walker is vooral bekend geworden met baanbrekende albums op het Tresor en Mille Plateaux label waarmee hij een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de minimale techno. Daarna volgden onder andere releases op M_nus (het label van Richie Hawtin) en zijn eigen label Persona Records waarmee hij probeert de menselijke factor weer een plek te geven in de elektronische muziek.

www.soundcloud.com/stewartwalker

 


 


Sculpture is een duo bestaande uit de elektronische muziek producer Dan Hayhurst en animator Reuben Sutherland. Deze act is een mind-blowing mix van pop, techno, noise, oude elektronica, avant-garde en de Looney Tunes. Ze gebruiken mechanische collage instrumenten en digitale animatietechnieken, tape bewerkingen en computers. Een zeer plezierige, zintuiglijke overbelasting die je niet mag missen!

 

www.tapebox.co.uk

  


Martin Howse maakt met nauwelijks functionele hardware, code, en gratis software live knetterende geïmproviseerde muziek- en beeldperformances. Het interdisciplinaire werk van Martin Howse staat garant voor experimentele situaties. Zijn werk wordt sinds 1998 wereldwijd gepubliceerd, vertoond en tentoongesteld.

 

www.1010.co.uk/org/

 


 


Op de eerste festivaldag wordt de ambacht van het bierbrouwen tentoongesteld aan het publiek. De Buitenbrouwerij van Henriette Waal verbindt de passie van hobbybrouwers met de woon- en leefomgeving. Er wordt verbinding gelegd met de omgeving door gebruik te maken van ingrediënten die direct voor handen zijn, zoals grachtwater in de stad of zeewater, of kruiden als lavendel, brandnetel, rode kaver.

De Buitenbrouwerij is een project van Henriette Waal en Rent-A-Project.

 


 


The Human Equalizer [ T.H.E. 1.0 ] is een interactieve audio-visuele installatie. The Human Equalizer [ T.H.E. 1.0 ] fungeert als medium voor tastbare data structuren en maakbaar geluid. Het is gebaseerd op een pointcloud van virtuele auditive informatie, opgebouwd uit digital verbindingen in de fysieke ruimte. Je kunt de installatie zien als een veelvoud aan knoppen. “Contrôleur MIDI Grotesques“, het publiek wordt muzikant en de xyz coordinaten de toetsen, potentiometers en de snaren van een virtueel muziek instrument.

De essentie van de installatie is een virtuele pointcloud aan informatie: Getallen, cijfers, muzieknoten, geluidsgolven, trillingen en licht. Het menselijk lichaam als acteur in een virtueel muziek instrument.

 

Concept en Installatie door Bram Snijders (DEFRAME Collective)
Audio infrastructuur door Tijs Ham

Gepresenteerd door FIBER Festival

  


Jochem Peteri (Haarlem, 1971) heeft iets met dieren. Zijn project Newworldaquarium is vernoemd naar een bekende aquariumwinkel in New York. Hij heeft een jaarabonnement voor Artis en noemde zijn album 'The Dead Bears'. ''Is het u opgevallen Grizzly Man? Wat een film'' Peteri heeft slechts een handvol platen gedurende zestien jaar gemaakt onder verschillende namen als Newworldromantic, Ross 154 en 154, en met tracks in licentie van Carl Craig, naast klassieke releases op labels als Delsin en peacefrog.

 

discogs.com/artist/Newworldaquarium

 


 


DEFRAME, een collectief van visuele kunstenaars en audiofielen, maakt audiovisuele installaties en live visuele performances. Zij staan bekend om  plaatsspecifieke benadering van projecties. Karakteriserend voor dit collectief is een gemeenschappelijke passie voor het vormen van immersieve ervaringen en het verkennen van de mogelijkheden van de hedendaagse media technologie.


www.deframe.nl
Gepresenteerd door FIBER Festival

 


 


Overdag is Lieven van Velthoven game designer en hard/software hacker. 's Nachts verzorgt hij club-visuals met zijn eigen audio-reactieve software. Hij scant het publiek met een Kinect-sensor, bestuurt wolken met particles of vliegt tussen wire-frame landschappen door. Alles wat hij doet is live of interactief. Zijn werk is eerder geëxposeerd op FIBER Festival, Discovery Festival, Cinekid, STRP en in het ZKM Medien Museum in Karlsruhe.

 

 

 

http://www.lievenvv.com/

http://www.youtube.com/user/lievenvv

 


 

DJ Illem komt uit Utrecht en begon als verzamelaar van hip hop vinyl midden jaren'90 en verzamelde later ook drum 'n bass. In de afgelopen jaren is hij zich meer gaan focussen op elektronische beat en house muziek, zoals de L.A. beat scene en Londense dubstep, grime en house muziek.

 

 

 

http://soundcloud.com/dj-illem/wut-sicko-slugs