Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Workshops

Altijd al je eigen spiegel willen maken en decoreren, je kleding repareren of leren ontwepen met genetische algoritmen?
 

De Transnatural Academy organiseert een serie workshops vol innovatie en nieuwe inzichten. De workshops vinden plaats binnen de Transnatural tentoonstelling in NEMO. Na een rondleiding langs (internationale) kunst- en designprojecten gaan deelnemers zelf onder begeleiding experimenteren en ontwerpen met de materialen en technieken van bekende designers. Laat je verassen door je eigen creatie!

 

Het programma is hands on en geschikt voor individuen en groepen uit de creatieve industrie en bedrijfsleven. Omdat deelname mogelijk is zonder speciale voorkennis zijn de workshops geschikt als groepsuitje of voor teambuilding. Korter durende of op maat gemaakte workshops behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 

 


Zelf spiegels oxideren met Lex Pott

 

In deze workshop begeleidt designer Lex Pott, bekend van de Transience mirrors, deelnemers in het oxideren van spiegels en andere materialen. Werken met lo-tech materialen, zwavelzuur en kleur in materiaal staan centraal in deze hands on workshop. Lex Pott is in staat spiegels kunstmatig te oxideren en ziet in dit proces van veroudering geen degradatie maar juist de schoonheid. Breng je eigen ontworpen spiegel incl. ophangsysteem mee naar huis!

 

 

 

workshopbegeleider: Lex Pott

 

data:

- zaterdag 15 september 13.30 - 16.30

- dinsdag 18 september 13.30 - 16.30 (gedurene conferentie)

 

locatie: Science Center NEMO 

prijs: € 55,- (inclusief materiaalkosten en toegang tot de tentoonstelling). Gratis met conferentie ticket op dinsdag 18 september.
inschrijven: academy@transnatural.org

 


 

 


Repareer porselein en wol met ontwerper Lotte Dekker

 

Repairing gaat over de schoonheid en kracht van reparatie als culturele, economische en creatieve waarde. Maar het gaat ook over het plezier van het herstellen van kapotte dingen. Deze inspiratiedag onder begeleiding van ontwerpster Lotte Dekker en kunstenaar Arne Hendriks speelt in op de huidige weggooimentaliteit en de toegevoegde waarde van reparatie.

Aan de hand reparatiepraktijken van Lotte Dekker en Heleen Klopper gaan we oude kleding en stoffen met de Woolfiller te lijf en maken we gebroken porselein weer heel met de gouden Kintsugi techniek. Neem dus vooral je oude kleding en porselein mee!

 

 

 

workshopbegeleider: Lotte Dekker, i.s.m. Platform 21

 

data:

- zaterdag 15 september 13.30 - 16.30

- dinsdag 18 september 13.30 - 16.30 (gedurende conferentie)

 

locatie: Science Center NEMO 
prijs: € 55,- (inclusief materiaalkosten + toegang tentoonstelling), gratis met conferentieticket op dinsdag 18 sept.

inschrijven: academy@transnatural.org

 


 


Leer ontwerpen met genetische algoritmes

 

In deze workshop ontwikkelen deelnemers onder begeleiding van kunstenaar en programmeur Luis Rodil-Fernandez ideeën voor nieuwe, eenvoudige genetische algoritmen die (digitaal) beeld of geluid produceren of objecten kunnen vormgeven. Genetische algoritme is computationele techniek die biologische evolutionaire processen nabootst. Algoritmes worden ook in de designwereld toegepast om mee ontwerpen.

Rodil-Fernandez zal een introductie van het begrip algoritme geven en mogelijkheden schetsen voor het ontwerpen met deze techniek. Na deze Luis Rodil-Fernán technische en artistieke inleiding gaan deelnemers in groepjes genererenideeëëën genereren, waarin ieder zijn kwaliteit en achtergrond kan inbrengen. Ontwerper Dinie Besems zal dit proces mede begeleiden. onvoorspelbare vormen en varieteet die je zelf niet had kunnen bedenken!Doel van deze workshop is om een (conceptueel) werk te ontwikkelen geinspieerd geinspireerd door of ontworpen met genetische algoritmes. Omdat algoritmes niet alleen met de computer te berekenen zijn, maar ook 'met de hand', is deze workshop niet alleen voor programmeurs maar voor iedereen die wil vormgeven geschikt.

 

 

 

workshopbegeleider: Luis Rodil-Fernandez
datum: zaterdag 22 september 13.30 - 16.30

locatie: Science Center NEMO 
prijs: € 35,- (incl. toegang tentoonstelling)

inschrijven: academy@transnatural.org

 


 


Leer hoe je zelf paddestoelen kunt laten groeien

 

In deze workshop leer je hoe je je eigen substraat van stro kan maken. Samen met Maurizio Montalti gaan deelnemers stro infecteren in het paddestoelenlab met oesterzwammenbroed. Na deze workshop heb je voldoende kennis om zelf paddestoelen te groeien. Uiteraard neem je na deze workshop je eigen oesterzwammen strosubstraat mee naar huis. Voertaal workshop is Engels.

 

 

 

workshopbegeleider: Maurizio Montalti
datum: woensdag 3 oktober 19.00 - 21.30, kijk voor meer data op de site van Mediamatic
locatie: Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68, Amsterdam
prijs: € 25,-
ticket kopen via Mediamatic: http://www.mediamatic.net/317686/en/the-secret-art-of-growing-mushrooms