Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Inspiratiedagen

De Transnatural Academy organiseert een serie inspiratiedagen vol innovatie en nieuwe inzichten. De workshops vinden plaats binnen de inspirerende Transnatural tentoonstelling in NEMO. Na een rondleiding langs (internationale) kunst- en designprojecten gaan deelnemers zelf onder begeleiding experimenteren en ontwerpen met de materialen en technieken van bekende designers. Laat je verassen door je eigen creatie!

Het programma is hands on en geschikt voor individuen en groepen uit de creatieve industrie en bedrijfsleven. Omdat deelname mogelijk is zonder speciale voorkennis zijn de workshops geschikt als groepsuitje of voor teambuilding.

 

Tijdens de hands-on inspiratiedag Repairing (her)ontdekken we onder meer de kracht en waarde van repareren en op de 100Things dag van uitvinder Aad Kruiswijk leren we net als MacGyver van niets iets te maken. Het komt aan op goed nadenken, samenwerken en inventief zijn. De inspiratiedagen bestaan uit presentaties van rondleiding van de curator door de tentoonstelling, key note speakers, DIY workshops & brainstorm sessies, in combinatie met lunch & borrel en zijn ook geschikt voor teambuilding of een dag(deel) fun met werknemers. Korter durende of op maat gemaakte inspiratiedagen behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 


Repairing gaat over de schoonheid en kracht van reparatie als culturele, economische en creatieve waarde. Maar het gaat ook over het plezier van het herstellen van kapotte dingen. Deze inspiratiedag onder begeleiding van ontwerpster Lotte Dekker en kunstenaar Arne Hendriks speelt in op de huidige weggooimentaliteit en de toegevoegde waarde van reparatie.

Aan de hand reparatiepraktijken van Lotte Dekker en Heleen Klopper gaan we oude kleding en stoffen met de Woolfiller te lijf en maken we gebroken porselein weer heel met de gouden Kintsugi techniek. Ook gaan we met een toolkit de stad in waar we kapotte objecten op straat herstellen o.a. met fotoluminscerende lijm. Neem dus vooral je oude kleding en porselein mee!

 

programma: introductie Transnatural tentoonstelling en dag / 3 korte presentaties / keynote speaker / koffiepauze / DIY workshop Woolfiller & New Kintsugi / lunch / stadsreparatie met toolkit / wrap up

 

ontwerper: Lotte Dekker, i.s.m. Platform 21

duur: 6 uur

data workshops:

aantal deelnemers: 10 – 20

locatie: Science Center NEMO 
prijs: € 140,- incl. toegang Transnatural tentoonstelling, prijs groepen op aanvraag.

 

 

 

Meer informatie en op maat gemaakte inspiratiedagen:
Lucy van Kleef
Academy Coördinator
academy@transnatural.org

 


 


In de inspiratieworkshop 100 Things van uitvinder Aad Kruiswijk leren we net als MacGyver inventief van niets iets te maken. Alledaagse voorwerpen komen in een compleet ander daglicht te staan. Is een fles alleen een fles en koffiepoeder alleen maar koffiepoeder? Wat gebeurt er als je deze ingrediënten combineert? Een vaste selectie van 100 dingen wordt het vertrekpunt van een eindeloos universum aan inspiraties en mogelijkheden. Er zijn geen problemen alleen maar mogelijkheden. Verbaas jezelf wat je net als MacGyver allemaal kan doen met paperclips, spiegels en Russische lijm.

 

programma: introductie Transnatural tentoonstelling en dag / 2 korte presentaties / keynote speaker / koffiepauze / korte vingeroefening en genereren ideeën en ontwerp / lunch / start bouwen / wrap up

 

kunstenaar/uitvinder: Aad Kruiswijk

 

datum:

- zaterdag 15 september 10.00 - 16.00

- zaterdag 22 september 10.00 - 16.00

 

duur: 6 uur

aantal deelnemers: 10 – 20

locatie: NEMO science center
prijs: € 140,- (incl. toegang Transnatural tentoonstelling) p.p., groepen op aanvraag

 

 

 

Meer informatie:
Lucy van Kleef
Academy Coördinator
academy@transnatural.org

 


 


Tijdens deze inspiratiedag werk je mee en laat je je inspireren door het conceptuele designproject van kunstenaar/onderzoeker Arne Hendriks. The Incredible Shrinking Man is een doorlopend onderzoek naar de ‘gekrompen mens’, en is misschien wel de beste oplossing voor de overbevolking op de aarde. Als de mens krimpt tot 50 cm verbruikt zij minder energie, is er minder voedsel nodig en krijgt de aarde de kans om te herstellen. Maar wat betekent dat eigenlijk voor de mens zelf? Samen met Arne onderzoek je wat de consequenties zijn voor je leven, voedsel en omgeving. En het mooie aan deze inspiratiedag is: ieder mens kan bijdragen aan dit onderzoek!


Programma: introductie Transnatural tentoonstelling en dag / korte presentaties, film / keynote speaker / koffiepauze / start onderzoek / lunch / maken shrinky drinks, hapjes / presentatie onderzoek / wrap up

 

ontwerper: o.a. Arne Hendriks
datum: op aanvraag
duur: 6 uur

aantal deelnemers: 10 – 20

locatie: NEMO science center
prijs: € 140,- (incl. toegang Transnatural tentoonstelling) p.p., groepen op aanvraag

 

 

 

Meer informatie:
Lucy van Kleef
Academy Coördinator
academy@transnatural.org