Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/trapbftp/transnatural.nl/inc/global.php on line 49
Transnatural Festival 2012

Nieuwsitems

Rondleidingen door de tentoonstelling worden deze week georganiseerd op dinsdag 2 en donderdag 4 oktober, 14.00 uur en 1500 uur. De laatste kans om alles te leren over de tentoongestelde werk met betrekking tot het thema The State of Autonomy. Slimme materialen, nieuwe manieren van energie en voedsel oogsten, autonome netwerk en de systemen met kunst & design werken en voorbeelden uit de industrie.


 

 

Maandag 17 sept.: AlgaePARC, Prof. dr. René  Wijffels (Wageningen Universiteit)  / Plastic  zonnecellen, Prof. dr. Kees Hummelen / Recycle light, Mike Thompson & Gionata Gatto / Except, Eva Gladek / Paques, Dr. René Rozendal / Noordzeeboerderij, Dr. Marieke Harteveld/ GRO Holland, Jan Willem Bosman Jansen

 

Dinsdag 18 sept.: Smart Packaging, Holst Centre -TNO, Dr. M. Marc Koetse / AkzoNobel, Director Technology & Open innovation Jos Keurentjes / Bioconcrete, Dr. Henk Jonkers / Palmleer, designer Tjeerd Veenhoven / Avantium, CEO Tom van Aken / Self Healing material research program, Prof. Dr. Sybrand van der Zwaag / Food Spoilage, iGem Groningen

 

Meer informatie conferentie

 


 

 

Festival nieuwe stijl

 

Het Transnatural Festival gaat op vrijdag 7 september 2012 van start en presenteert een beleving van cultuur, natuur en technologie in NEMO Science center Amsterdam. De inmiddels derde editie van het kunst, design en technologie festival is sterk gegroeid. Het programma bestaat dit jaar uit een interdisciplinaire tentoonstelling gedurende een maand, een tweedaagse conferentie, en een weekend vol performances en muziek.

 

De tentoonstelling presenteert een combinatie van werk van ontwerpers en kunstenaars met onderzoek en producten uit de R&D labs van innovatie- en technologiebedrijven. Zowel gevestigde namen als aanstormend talent van academies en universiteiten zijn vertegenwoordigd. Ook de jeugdige bezoekers komen aan hun trekken met interactieve installaties en workshops.


Naast de tentoonstelling vormt de theaterzaal, het dak en de kade van NEMO het decor voor een bijzonder performance- en muziekprogramma in het festivalweekend op 7 en 8 september. Het ctm (club transmediale Berlin) verzorgt het avond- en nachtprogramma op 7 september met installaties, performances en de laatste elektronische sounds uit de Berlijnse muziekscene. Het Amsterdamse Fiber Festival verzorgt het programma op de zaterdagavond met veel jong talent van eigen bodem.
Het Discovery Festival wordt in dezelfde maand in NEMO georganiseerd en laat een mooi parallel programma zien met een accent op wetenschappelijke ontwikkelingen.